ISO 27001: Informatiebeveiliging op het hoogste niveau

In de snelle wereld van informatietechnologie staat het waarborgen van vertrouwelijke gegevens centraal. ISO 27001 is het essentiële kader voor effectief informatiebeveiligingsbeheer. Bij BMGRIP vind je niet alleen deskundige ondersteuning voor de implementatie van ISO 27001, we bieden je ook cruciale begeleiding bij optimalisatie en onderhoud van je informatiebeveiligings-managementsysteem. Ontdek hoe BMGRIP je helpt bij het bereiken van het hoogste niveau van informatiebeveiliging, het vergroten van vertrouwen en het behalen van een competitief voordeel in de dynamische digitale wereld.

Jouw doel met de ISO 27001

Met de ISO 27001-norm heb je een internationaal erkend kader voor het effectief en aantoonbaar managen van informatiebeveiliging voor jouw organisatie. Dit robuuste raamwerk ondersteunt het implementeren, onderhouden en optimaliseren van een Informatiebeveiligingsmanagementsysteem (ISMS). Het is een kompas bij het beschermen van gevoelige informatie en het beheersen van risico’s.

Voordelen van de ISO 27001:

 • Vergroten klantvertrouwen: Het voldoen aan erkende best practices vergroot het vertrouwen van klanten, leveranciers en andere stakeholders;
 • Continue verbeteren: ISO 27001 stimuleert een cultuur van voortdurende verbetering op het gebied van informatiebeveiliging;
 • Voldoen aan klantverwachtingen: Het voldoen aan de norm toont aan dat de verwachtingen van klanten en andere stakeholders begrepen en nageleefd worden;
 • Competitief voordeel: Bij offertes en aanbestedingen kan ISO 27001-certificering het verschil maken.

ISO 27001: Flexibel en toepasbaar voor elke organisatie

Wat zijn de specifieke behoeften van jouw organisatie op het gebied van informatiebeveiliging? Of je nu een groot bedrijf bent in de financiële sector of een startup in de creatieve industrie, past de ISO 27001-norm zich aan aan de unieke behoeften van jouw organisatie. Ontworpen als een flexibel raamwerk, kan de ISO 27001-norm worden toegepast op verschillende soorten organisaties, ongeacht hun grootte, sector of locatie.

Download de ISO 27001 infosheet

 • Wat vanuit de ISO 27001:2022 verwacht wordt;
 • Welke eerste stappen u kunt zetten;
 • Links naar relevante artikelen voor verdieping.

ISO 27001 norm: een managementsysteem- of control framework?

De ISO 27001 biedt formele eisen voor een informatiebeveiligingsmanagementsysteem (ISMS), samen met een uitgebreid framework van mogelijke beveiligingsmaatregelen. Jouw managementsysteem wordt certificeerbaar onder accreditatie van nationale instanties zoals de RvA in Nederland of UKAS in het Verenigd Koninkrijk. Met de keuze voor ISO 27001 stuur je jouw organisatie richting een hoger niveau voor informatiebeveiliging.

ISO 27001: Advies en Ondersteuning

Overweeg je de implementatie van ISO 27001 of wil je de actuele status van jouw organisatie kennen? Bij al onze information security projecten is ISO 27001 de rode draad. Dit betekent dat we de eisen van de ISO 27001 standaard zorgvuldig integreren, zowel expliciet als impliciet.

Dit doen we bijvoorbeeld:

 • Tijdens de implementatie, het onderhoud en de optimalisatie van jouw informatiebeveiligingsmanagementsysteem;
 • In onze Smartfilosofie en -methodiek, waarbij alle essentiële security aspecten de nodige aandacht krijgen;
 • Bij het inzetten van onze (C)ISO as a Service professionals;
 • Bij gebruik van SmartManSys, ons digitaal managementsysteem, waarin ISO 27001 eisen al expliciet zijn opgenomen en gekoppeld.
ISO 27001 stappen

ISO 27001 transitieservice: 2022

Met de ISO 27001-norm heb je een internationaal erkend kader voor het effectief en aantoonbaar managen van informatiebeveiliging voor jouw organisatie. Dit robuuste raamwerk ondersteunt het implementeren, onderhouden en optimaliseren van een Informatiebeveiligingsmanagementsysteem (ISMS). Het is een kompas bij het beschermen van gevoelige informatie en het beheersen van risico’s.

Met de recente publicatie van de ISO 27001:2022-norm in oktober 2022, begrijpen wij dat organisaties met een ISO 27001-certificering zich moeten aanpassen aan de nieuwe norm. Onze transitieservice is ontworpen om deze overgang soepel te laten verlopen.

Wat we doen:

 • GAP-analyse in 1 dag: We nemen de 11 nieuwe beheersmaatregelen als uitgangspunt en actualiseren de Verklaring van Toepasselijkheid (VvT);
 • Implementatie van de nieuwe maatregelen: We assisteren bij de implementatie met behulp van praktische sjablonen en uitwerkingen.

Neem contact op

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Doorloop uw persoonlijke ISO 27001 Checklist

In 5 minuten en 15 vragen heeft u inzicht in uw persoonlijke ISO 27001 checklist. Op basis van uw antwoorden, ontvangt u namelijk direct een rapport in uw mailbox. Dit rapport geeft u een representatief beeld van hoe goed de informatiebeveiliging binnen uw organisatie op orde is. We lichten in het rapport uit waar eventuele verbeteringen mogelijk zijn en geven u een aantal praktische tips om zelf mee aan de slag te gaan.

ISMS ISO 27001

ISO 27001: BMGRIP is jouw partner voor informatiebeveiliging

Kies je voor BMGRIP, dan kies je voor een partner die jouw organisatie op deskundige wijze leidt naar verbeterde informatiebeveiliging. Neem contact op voor een veilige digitale toekomst!

Lees meer over informatiebeveiliging