Certificeren: begeleiding implementatie managementsysteem

De inrichting van een managementsysteem is de basis voor de NEN, ISO of ISAE standaard. Onder het juist inrichten van een managementsysteem valt de implementatie, het onderhoud en de optimalisatie. Dit is mogelijk voor alle organisaties. Van IT-bedrijf tot zorginstelling.

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden voor de certificering van de NEN, ISO en ISAE normen. Neem vandaag nog contact met ons op. Wij denken graag mee.

 • Optimaal digitaal managementsysteem
 • Begeleiding bij certificering
 • Direct hulp bij acute incidenten
 • Ruim 10 jaar ervaring

Wat betekent certificeren voor een managementsysteem?

Je moet óf wilt als organisatie voldoen aan de NEN, ISO, of ISAE standaard. Dat betekent dat je een goed managementsysteem moet hebben en onderhouden. Dit is een systeem dat de organisatie helpt om doelen op een slimme en efficiënte manier te behalen en de risico’s op fouten te minimaliseren. De eerste stap is de implementatie van het managementsysteem. Daarmee heeft de organisatie de instrumenten om de bedrijfsvoering op een gestructureerde wijze te optimaliseren. Waarbij periodiek onderhoud nodig is om het systeem actueel te houden.

Voordelen van een managementsysteem

Een NEN of ISO certificaat is voor veel bedrijven belangrijk. Voldoe je aan de eisen, dan profiteert je bedrijf hier optimaal van. Wat levert een goed managementsysteem je – naast een certificering – nog meer op?

 1. Inzicht in de risico’s
 2. Efficiëntere processen
 3. Minder verspilling en fouten
 4. Concurrentievoordeel
 5. Concurrentievoordeel

Neem contact op

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ons stappenplan voor certificering

Het managementsysteem is de basis van de certificering. Een traject voor een optimaal managementsysteem bestaat uit de volgende stappen:

 1. Implementeren
  Een managementsysteem is niet universeel. Het is een maatwerk product. Specifiek voor jouw organisatie. Dat vraagt om een specifieke implementatie. Een project met verschillende stappen. Het in kaart brengen, beschrijven en vastleggen van de bedrijfsvoering. Beleid, strategie, processen, etc. Maar ook het aanpassen van de organisatie en het treffen van maatregelen om te voldoen aan de norm. Een onafhankelijke auditor komt uiteindelijk alles beoordelen en zal bij een voldoende resultaat het certificaat afgeven.
 2. Onderhoud
  Je organisatie en je omgeving veranderen continu. Het is van belang dat het managementsysteem meegaat in die veranderingen. Periodiek onderhoud van het managementsysteem is daarom nodig. Om de beschreven processen, werkwijzen en andere zaken aan te passen aan de actuele situatie. Omgekeerd zijn er ook wijzigingen in de normen die aanpassingen binnen je organisatie verlangen.
 3. Optimaliseren
  Je managementsysteem is ook een hele goede tool voor het optimaliseren van je organisatie. Optimalisatie van beleid, strategie en processen is aan de hand van je managementststeem veel eenvoudiger en gestructureerder. Dat levert voordelen op het vlak van efficiency, minder fouten en meer (commercieel) resultaat.
ISO 27001 stappen

Veelgestelde vragen

We begeleiden organisaties van iedere omvang voor het certificeren, met een goed ingericht managementsysteem als basis. Neem vandaag nog contact met ons op. Wij sparren graag met je verder.

Kan ik meerdere normen in één keer certificeren?
Wil je je voor meerdere aandachtsgebieden certificeren, dan is het efficiënter om de eisen uit de betreffende normen samen te voegen in één Integraal Managementsysteem (IMS). Dit voorkomt onnodig werk doordat wij alle dubbele en overtollige zaken eruit halen.

Hoeveel begeleiding is nodig bij het certificeren?
Omdat iedere organisatie uniek is, vraagt het inrichten en onderhouden van het managementsysteem om een passende aanpak. Samen kiezen wij daarom de begeleiding die het beste aansluit op de behoeften van jouw organisatie. Van ‘hulp bij het zelf doen’ tot ‘alle werk uit handen nemen’.

Kan BMGRIP de externe audit doen?
BMGRIP is een adviesorganisatie die je helpt je optimaal voor te bereiden op de externe audit. Indien gewenst kunnen wij ook bij de externe audit aanwezig zijn. Zelf mogen wij geen externe audit uitvoeren, dit kan worden uitgevoerd door certificatie-instellingen. Mocht je hulp nodig hebben wij het kiezen of wil je advies kunnen wij je uiteraard wel helpen.

Neem contact op

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer over informatiebeveiliging

AI & jouw organisatie: to act or not to act?

Snellere en nauwkeurigere diagnoses in de gezondheidszorg of inbreuk op privacy door gezichtsherkenningstechnologie? De opkomst van AI brengt zowel positieve als negatieve impact. De AI Act is bedoeld dit (beter) te reguleren. In deze blog wordt besproken wát de AI Act inhoudt en wat dit voor jouw organisatie betekent.