Onderhoud pakketten

Continuering van uw certificaat

Nadat het certificaat is behaald begint het eigenlijk pas. Uw managementsysteem moet periodiek onderhouden en aangepast worden op de veranderingen binnen uw organisatie.

De jaarlijkse continuering van het certificaat vraagt om verschillende vaste activiteiten. Onder andere de jaarlijkse risicoscan en de interne audit. Maar ook activiteiten die zorgen voor de blijvende aansluiting van uw managementsysteem op de veranderingen in en buiten uw organisatie.

Onze consultants helpen u met het actueel houden van uw managementsysteem en zorgen er samen voor dat uw certificaat verlengd wordt. Gegarandeerd!

Maatwerk aanpak

Omdat iedere organisatie uniek is, vraagt het onderhoud van uw managementsysteem om een eigen aanpak. Welke dat is hangt af van de beschikbare tijd en kennis binnen uw organisatie.

Helpen

Beschikt uw organisatie over uitgebreide specialistische kennis en voldoende tijd? Dan kunnen wij u helpen bij het zelf uitvoeren van de werkzaamheden via ons “Helpen” pakket.

Samen

Wilt u liever dat wij u zowel inhoudelijke als qua projectleiding ondersteunen, dan is ons “Samen” pakket voor u het best passend.

Ontzorgen

Als u tenslotte geheel ontzorgd wil worden dan nemen we met ons “Ontzorgen” pakket u alle werk uit handen.

Helpen met het onderhoud van uw managementsysteem

Organisaties die gerichte professionele ondersteuning zoeken bij het beheren van hun managementsysteem, begeleiden wij met onze dienst ‘Helpen’.

U hebt de tijd en kennis om als organisatie zelf uw integrale managementsysteem te beheren en te onderhouden. Wij ondersteunen u vanuit onze expertise en onafhankelijkheid alleen bij de kritische beheeractiviteiten.

Met behulp van een overzichtelijke jaarkalender verdeelt uw kwaliteitsmanager of Security Officer de beheeractiviteiten tussen zichzelf en onze professional. Resultaat is dat uw managementsysteem actueel blijft en in lijn met uw beleid en doelstellingen. Denk daarbij aan:

 

 • Het actualiseren van risicoanalyses,
 • Ondersteuning bij de jaarlijkse interne audits,
 • Begeleiden van de directiebeoordeling en
 • Assistentie bij de externe audit.

Samen het onderhoud doen

Organisaties die niet groot genoeg zijn om een voltijds kwaliteitsmanager of Security Officer aan te trekken helpen wij met onze dienst ‘Samen”.

Onze consultant verzorgt voor u het volledige beheer van uw managementsysteem. Zodat uw certificering gegarandeerd is, er minder bevindingen zijn tijdens de externe audit en een gerichte prestatieverbetering zichtbaar wordt. Uw mensen kunnen zich blijven focussen op hun kerntaken en u bespaart zo’n 25% op de beheerkosten.

Wij voeren op basis van een overzichtelijke jaarkalender de benodigde tactische beheeractiviteiten voor u uit. Zodat uw managementsysteem uw beleid en doelstellingen echt gaat ondersteunen.

Denk daarbij aan

 • Het vaststellen van indicatoren in lijn met uw beleid,
 • Het uitvoeren van risicoanalyses,
 • Het uitvoeren van interne audits, controles en analyses
 • Het opvolgen van de bevindingen uit interne en externe audits
 • (Werkplek)inspecties
 • Het periodiek verzorgen van bewustwordingssessies voor uw medewerkers
 • Het actueel houden van de procesbeschrijvingen en documentatie op basis van veranderingen binnen en buiten uw organisatie.
 • Het opstellen van de jaarlijkse directiebeoordeling.
 • Het begeleiden van de externe audits
 • Het optreden als helpdesk.

Wij ontzorgen u volledig

Hebt u zelf niet de tijd of kennis in huis voor het onderhoud maar wilt u er wel van verzekerd zijn dat uw managementsysteem up-to-date blijft en uw certificering gegarandeerd wordt verlengd? Dan is de “Ontzorgen” aanpak het meest geschikt voor u.

Onze consultants zorgen ervoor dat uw managementsysteem altijd actueel is en zich aangepast aan de veranderende omstandigheden in en buiten uw organisatie. Zij kunnen teven de rol van interne Kwaliteitsmanager, Security Officer of Functionaris gegevensbescherming vervullen. Dat maakt uw ‘ontzorging’ compleet. Want met deze specialisten voldoet uw organisatie aan de wettelijke verplichtingen, is de dagelijkse gang van zaken geregeld en hebt u in het geval van calamiteiten een expert tot uw beschikking die u helpt bij het oplossen ervan. Meer over onze specialisten op flexibele basis. 

Onderhoud pakketten 

U kiest het onderhoud pakket dat het beste aansluit op uw organisatie.

* deze taken worden uitgevoerd via onze diensten FG-as-a-Services, SO-as-a-Service en/of KAM-as-a-Service.

MEER WETEN OVER SLIM ONDERHOUD?

Bel ons of laat uw gegevens achter dan bellen we u.