Privacy

ISO 27701

De norm om uw privacy te kunnen organiseren en certificeren

Robin Beiler

Robin Beiler – Managing Consultant

Privacy duurzaam en goed binnen uw organisatie organiseren én certificeren. Het kan met de ISO 27701 norm.

Privacy en goed omgaan met persoonsgegevens is een steeds belangrijker onderwerp binnen uw organisatie. Klanten en opdrachtgevers stellen hier steeds vaker vragen over.

Aan de ene kant is de AVG wet niet altijd helder. Aan de andere kant zijn er steeds strengere eisen vanuit de toezichthouder. Waarbij veel organisaties ook stoeien met het onder de aandacht houden van dit thema binnen de organisatie.

Hoe mooi zou het zijn als u handvatten krijgt om privacy helder en duurzaam te organiseren in uw organisatie? Dat kan met de ISO 27701.

ISO 27701

Privacy boetes worden steeds hoger

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft in Nederland de taak om organisaties te controleren op het gebied van privacy. Waar de AP het eerste jaar na de invoering van de AVG vooral informeerde en waarschuwde, worden er nu steeds vaker hoge boetes opgelegd.

Het goed inrichten en omgaan met privacy blijft voor iedere organisatie een uitdaging, waarbij een duidelijke structuur vaak hulp biedt.

Duidelijkheid over verantwoordelijkheden

De ISO 27701 is een uitbreiding op ISO 27001 of NEN 7510. De algemene norm voor informatieveiligheid en de norm specifiek voor de zorg.

De ISO 27701 is ontwikkeld om duidelijke richtlijnen te geven voor het goed borgen van privacy binnen uw organisatie. Aansluitend op uw bestaande Information Security Managementsysteem. De norm verschaft richtlijnen om verschillende rollen, verantwoordelijkheden en taken te verdelen. Duidelijkheid voor u en uw collega’s.

Privacy aantoonbaar op orde

De ISO 27701 geeft handvatten zodat u aan de AVG kunt voldoen. Het goed omgaan met privacy en persoonsgegevens maakt integraal onderdeel uit van uw dagelijkse organisatie. De certificering geeft uw organisatie en partners het objectieve beeld en vertrouwen dat dit thema binnen uw organisatie goed georganiseerd is.

Wat zijn de stappen richting ISO 27701 certificaat?

Die hebben we voor u op een rij gezet. Informatie over de nulmeting en de navolgende stappen. Alles handig samengevat in een factsheet.

Download hem HIER.

 

Meer over deze nieuwe norm op onze ISO 27701 pagina.

 

Blog geschreven door Robin Beiler, Managing Consultant