Montae

  • Standaarden: ISO 27001, AVG/GDPR
  • Vakgebied: Information security, Privacy
  • Standaarden: Adviesbureaus
  • Aantal mederwerkers: 150

Achtergrond & introductie

Montae & Partners (hierna: Montae), een toonaangevende ’trusted advisor’ in pensioenzaken, bewaakt vertrouwelijke informatie met de hoogste prioriteit. Hoewel de veiligheid en privacy altijd centraal stonden, wilden ze dit nu ook objectief aantonen. In slechts twee maanden implementeerde ze een ISO 27001 managementsysteem en behaalden ze een cum laude auditresultaat, een prestatie die zelden wordt gezien. Dit verhaal onthult de ingrediënten achter dit uitzonderlijke succes.

Montae’s rol als adviseur op pensioengebied betekent dat ze dagelijks worden vertrouwd met gevoelige informatie. Hoewel ze al lang de veiligheid op orde hadden, wilden ze deze nu objectief kunnen aantonen door het behalen van het ISO 27001 certificaat.

1.

Oplossing

  1. Kennis van de organisatie: Montae’s grondige kennis van hun eigen organisatie was een kritische factor. Dit stelde hen in staat om snel risico’s te lokaliseren en te begrijpen hoe deze zich zouden vertalen naar kansen en gevolgen.
  2. Gedrevenheid: Het projectteam was gedreven en vastbesloten om te slagen. Hun toewijding aan het begrijpen van de ISO 27001-materie was een drijvende kracht achter het succes.
  3. SmartManSys:** Het gebruik van het online managementsysteem SmartManSys bleek een slimme zet. Het systeem bood veel uitgewerkte vormen en bespaarde aanzienlijk tijd bij het beschrijven van processen en beleidsstukken.

Montae benaderde het certificeringsproces vanuit een risicogebaseerde aanpak. Ze identificeerden op die manier de specifieke aandachtsgebieden waar op gefocust diende te worden. Het actieplan, voortkomend uit de risicoanalyse, fungeerde als het koersplan richting de audit. Het projectteam doorliep met succes het traject, waarbij alle noodzakelijke processen en beleidsstukken werden beschreven.

Montae’s snelle reis naar ISO 27001-certificering, gepaard met een cum laude resultaat, illustreert niet alleen hun grondige toewijding aan veiligheid en vertrouwelijkheid, maar ook hun vermogen om efficiënt en effectief te handelen. Het succesverhaal dient als een inspiratiebron voor organisaties die streven naar snelle, maar grondige, certificering.

2.

Resultaten

Deel deze case op:

Klaar om je security, privacy en continuity
binnen jouw organisatie te verbeteren?

Vertrouwd door 1.500+ klanten in zorg en informatietechnologie

Adres

Computerweg 22
3542 DR Utrecht

KvK: 30277648
BTW: NL 8217.37.612.B01

Privacy statement - Disclaimer - © 2024 BMGRIP