Maarten Hölscher

Business Consultant

Maarten heeft meer dan 20 jaar ervaring in diverse functies bij grote complexe IT-omgevingen, met name in de financiële sector. Van ontwikkelaar tot security architect bij implementatietrajecten en ook verbeter-trajecten. Door zijn achtergrond en ervaring heeft Maarten een manier van werken ontwikkeld die aansluit bij de bedrijven waarvoor hij informatiebeveiliging implementeert.

Na zijn studie Chemische Technologie aan de Universiteit Twente  ging hij als procestechnoloog (met specialisatie meet- en regeltechniek) aan de slag bij een internationaal ingenieursbureau. Na een aantal jaren vervolgde hij zijn loopbaan met een overstap naar het IT- domein. Voor financiële instellingen heeft hij innoverende applicaties ontwikkeld en geïmplementeerd voor beleggingen en betalingsverkeer. Denk hierbij aan de implementatie van het pinnen met de chip, instant payments en bijvoorbeeld het inregelen van incident management. Hij heeft bij deze projecten zowel inhoudelijke als ook coördinerende functies bekleed. De laatste 5 jaar heeft Maarten vanuit de praktijk informatiebeveiliging geïmplementeerd bij grote organisaties en heeft vervolgens de theoretische onderbouwing uitgebreid met diverse opleidingen, waaronder CISM.

Maarten: “Door de jaren heen heb ik in mijn loopbaan een pragmatische manier van werken ontwikkeld waarbij ik de grote lijn in de gaten houd en uit ervaring weet wanneer mijn aandacht uit moet gaan naar de details (inhoudelijk, organisatorisch en persoonlijk).”