Raymond van Schadewijk

Business Consultant

Raymond studeerde Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en ging direct daarna aan de slag als jurist. Een aantal jaren later vervolgde hij zijn loopbaan als proces- en kwaliteitsmanager en maakte aansluitend in 2015 de overstap naar business continuity management.

Als gecertificeerd BCM Manager (ISO 22301 & GPG 2018) deed Raymond veel ervaring op binnen internationale omgevingen. Hij hield zich hier bezig met: het opzetten van de BCM-organisatie, het BCM-systeem, het uitvoeren van BIA’s, het schrijven van BCP’s en DRP’s, het testen en oefenen hiervan. Ook heeft hij ervaring met het geven van workshops voor het bevorderen van bewustzijn.

Daarnaast heeft ook Privacy Management altijd de interesse gehad van Raymond. Een juridisch speelveld met een zeer actuele inslag. Bij BMGRIP bereidt hij het CIPP/E examen voor en hoopt hij dit jaar zijn certificaat te behalen om samen met vakgenoten binnen BMGRIP nog meer kennis en ervaring te delen. Momenteel doet Raymond ook onderzoek naar de invloed van AI binnen Privacy.

 Raymond van Schadewijk: “Ik kijk er naar uit om de klanten van BMGRIP en Kader ook op weg te helpen met BCM.”