Pieter Kloetstra

Managing Consultant

0610751650

Pieter Kloetstra

De Formule 1 en informatiebeveiliging – wat hebben die met elkaar te maken? Twee passies van mij. De een privé. De ander zakelijk. Beide op het eerste oog technisch en materieel. Strikte regels en kaders. Uiteindelijk zijn beide mensenwerk. De regels zelf zijn slechts een richtlijn en houvast. Het gaat om hoe je ze toepast. Innovatief zijn, samenwerken en continu anticiperen omdat elke situatie en elk moment anders is. Dat is waar het in mijn dagelijkse werk als managing consultant van BMGRIP om draait. De combinatie van inhoud, creativiteit en richting geven. De kaders liggen er. Maar iedere organisatie en situatie is uniek. Met eigen structuren, ambities, context én mensen.

Situaties slim en praktisch aanpakken. Omdat informatiebeveiliging en privacy vaak al omvangrijk en complex genoeg is. Samen met klanten en collega’s de creativiteit en uitersten opzoeken. Zonder erover heen te gaan. Daar zit voor mij de echte uitdaging.

Daarbij ben ik altijd op zoek naar de verbinding. Want het zijn mensen die het verschil maken. In open gesprekken over wie je bent, wat je drijft en waar je tegenaan loopt. Met zowel klanten als collega’s. Voor mij is het belangrijk de ruimte te voelen om dingen te kunnen delen en ook de moeilijke zaken op tafel te mogen leggen. Mensen die me kennen weten dat ik daarbij de scherpe vragen en opmerkingen niet uit de weg ga. Wat ze ook weten is dat ik de fun-factor belangrijk vind. Het leven is al serieus genoeg.

BMGRIP groeit. Elke maand heten we nieuwe collega’s en klanten welkom. De organisatie groeit richting een volwassen fase met een steeds sterkere cultuur en aanpak. Twee fundamenten die steeds vaker hun kracht laten zien en waar ik trots op ben. Het is voor mij belangrijk om die te bewaren en over te dragen.

Het daarin meenemen van onze nieuwe en huidige collega’s. Samen op zoek naar de juiste combinatie van persoonlijke ontwikkeling, kennis, techniek, klanten en projecten. Die inzetten om bij klanten aan culturen te bouwen waar informatiebeveiliging en privacy steeds dieper in de genen komt. Dat is letterlijk en figuurlijk mijn dagelijkse brandstof.