CISO-as-a-Service

Wil je de informatiebeveiliging van je organisatie naar een hoger niveau tillen? Het inhuren van een Chief Information Security Officer (CISO) is de sleutel tot het proactief aanpakken van security vraagstukken.

Vertrouwd door 1.500+ klanten in zorg en informatietechnologie

Wat betekent een CISO voor jouw organisatie?

Een (Chief) Information Security Officer is van groot belang in een tijd waarin organisaties te maken hebben met toenemende cyberdreigingen en strengere eisen aan gegevensbescherming.

Een CISO-as-a-Service:

  • Creëert een robuuste beveiligingscultuur.
  • Waarborgt de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van gevoelige informatie en IT-systemen.
  • Fungeert als strategische partner voor directieleden.
  • Identificeert risico's en stelt beveiligingsmaatregelen voor.
  • Adviseert over technologische ontwikkelingen.
  • Draagt bij aan een veerkrachtige en veilige organisatie.

Is een (C)ISO verplicht?

Klanten en overige stakeholders kunnen van je organisatie eisen dat er een (C)ISO-rol of -functie binnen je organisatie wordt belegd. Ook wanneer je organisatie over een formeel managementsysteem voor informatiebeveiliging beschikt, bijvoorbeeld de ISO 27001- of NEN 7510 standaard, dan is een (C)ISO-rol of -functie verplicht.

(C)ISO-werkzaamheden voor jouw organisatie

Hoe gaat een CISO te werk? Als een (C)ISO start bij jouw organisatie start bespreekt hij of zij allereerst de werkzaamheden en maakt hij afspraken over de rolverdeling. Dit doet onze CISO op basis van twee essentiële overzichten:

  • PDCA-security werkzaamheden: (besturing security)
  • Inhoudelijke security controls (inrichting security controls)

Op deze manier stellen we zeker dat alle voor jouw organisatie belangrijke security aspecten worden meegenomen en dat de rolverdeling helder is.

Haal een expert aan boord

Wij maken organisaties al 10 jaar weerbaar tegen risico's

CISO, ISO of SO…hoe zit het precies?

Ontdek de verschillen in verantwoordelijkheden tussen CISO, ISO en SO. De CISO, met een directe rapportagelijn naar de CIO (Chief Information Officer), directie of bestuur, stuurt strategische informatiebeveiliging aan. De ISO, meestal op lager managementniveau, implementeert operationeel en waarborgt beleidsnaleving, terwijl een Security Officer weer specifieke taken heeft binnen dit domein.

Bekijk hier het uitgebreide ISO functieprofiel. En download het CISO functieprofiel hier.

Reken op ons team

Met de keuze voor een "Professional-as-a-Service"-rol kun je ook rekenen op andere expertise. Ons security team fungeert als een back-up voor complexe vraagstukken. Kies je voor een CISO? In de praktijk werkt deze vaak nauw samen met een Privacy Officer of Functionaris Gegevensbescherming. We beschikken over beide. Ons privacyteam beheert daarnaast een 24/7 datalek-telefoonlijn. Hiermee wordt dus ook buiten werktijden altijd aan de wettelijke meldingstermijn van 72 uur voldaan. 

Benieuwd naar ons team en hoe we jouw organisatie effectief kunnen ondersteunen? Neem contact met ons op.

Een sterke samenwerking met Computest

BMGRIP heeft een samenwerkingsverband met Computest. Daarom zijn onze CISO’s en ISO’s in staat om de rol zowel op organisatorisch als op technisch vlak in te vullen. 

Meer weten over het inhuren van een CISO-as-a-Service?

Meer weten over het inhuren van een CISO-as-a-Service? Onze CISO-as-a-Service beschermt en versterkt jouw organisatie proactief. Je verankerd hiermee je positie als bedrijf in een steeds complexere wereld van privacy wet- en regelgeving. Meer weten? Bel ons of laat je gegevens achter.

Direct hulp

Schakel binnen 24 uur met onze consultants.

Adres

Computerweg 22
3542 DR Utrecht

KvK: 30277648
BTW: NL 8217.37.612.B01

Privacy statement - Disclaimer - © 2024 BMGRIP