fbpx

ISO 9001

– Case Protonic –

 

Pieter Kloetstra – Business Consultant

Over de kwaliteit hoeven we ons geen zorgen te maken!

Dat kan Protonic oprecht zeggen. Onlangs heeft Protonic haar ISO 9001 kwaliteitscertificaat weer vernieuwd. Met een audit die dit jaar wederom zonder bevindingen is geweest. Een mooie prestatie die past bij het kwaliteitsniveau van het bedrijf dat al sinds 1994 in het bezit is van een ISO 9001 certificaat. Tevens is het een mooie bevestiging van de jarenlange samenwerking die we met Protonic hebben.

Hoogwaardige elektronische oplossingen
Protonic is een familiebedrijf en maakt sinds 1972 elektronische oplossingen en automatisering voor apparaten en machines o.a. in de Industrie, Medische technologie, Agrotechniek, Automotive, Transport, Energie en Infrastructuur.

De toepassingen die zij ontwikkelen vragen om een bijzonder hoge betrouwbaarheid waarbij Protonic zich geen beperkingen in de kwaliteit wil én kan veroorloven. Het ISO 9001 managementsysteem is daar één van de pijlers onder. Het zorgt dat de organisatie werkt conform de afgesproken kwaliteitsstandaarden. En ook zo blijft werken.

Samenwerking als basis
Het huidige niveau kunnen vasthouden en op onderdelen naar een nog hoger plan tillen vraagt om regelmatige aandacht. Samen met Protonic zorgen we ervoor dat alles rond de 9001 certificering het hele jaar door actueel blijft. Door onder andere samen de periodieke reviews van de beleidsstukken, procescontroles en bewustwordingssessies met de medewerkers de doen.

Co-creatie
Een werkwijze die Protonic vaak inzet bij de ontwikkeling van haar producten. Dat geldt in grote lijnen ook voor de jaarlijkse her-audit. De verplichte stap om het ISO 9001 certificaat te mogen blijven voeren. De gezamenlijke aanpak heeft ervoor gezorgd dat de her-audit soepel en met goed resultaat is verlopen. De prettige en inmiddels jarenlange samenwerking in combinatie met onze kennis van de Protonic-organisatie maakt dat we samen op een slimme en efficiënte manier de kwaliteit van hun producten kunnen blijven garanderen.

Case geschreven door Pieter Kloetstra, Business Consultant