ISO 27001

– Case Konica Minolta –

Robin Beiler – Business Consultant

Digitalisering vraagt om informatieveiligheid

Konica Minolta levert diverse digitale oplossingen aan bij haar klanten en hierbij is het veilig en goed omgaan met de toevertrouwde digitale informatie cruciaal. Het bedrijf dat van origine producent is van printers en de laatste jaren transformeert naar meer IT-dienstverlening wilde daarom voldoen aan de eisen van de ISO 27001. Om zo de veiligheid van de toevertrouwde informatie goed en duurzaam te organiseren. Dat het behalen van het certificaat een must is, was voor het aangestelde projectteam gewoon logica. Met díe instelling en met kennis, ervaring en mandatering behaalden ze in een flink tempo een zeer uitzonderlijk Cum Laude resultaat.

Onze aanpak
Eerdere implementaties hebben laten zien dat het neerzetten van een sterk projectteam bepalend is voor de doorlooptijd en het succes van een project. Bij dit project was dit het geval, samen met de benodigde mandatering, doorzettingsvermogen en besluitvaardigheid waren alle ingrediënten aanwezig voor een goede implementatie. Het vroegtijdig betrekken van alle proceseigenaren bij de besluitvorming zorgde voor efficiëntie en helderheid bij de te nemen beslissingen. Daarnaast hebben de consultants van BMGRIP een bewustwordingsessie voor alle medewerkers van Konica Minolta georganiseerd.

Cum Laude resultaat
De eerdere ervaringen met ISO-normen, het slagvaardige en enthousiaste projectteam, de constructieve samenwerking met de proceseigenaren en de betrokken medewerkers waren de ingrediënten voor een prachtig resultaat. Konica Minolta kwam Cum Laude door de audit. Wat zoveel betekent als geen enkele bevinding! Dat is iets dat niet vaak voorkomt en op zijn zachtst gezegd als uitzonderlijk goed gezien mag worden. Trots is het woord dat het gevoel van alle betrokkenen mooi samenvat.

Over Konica Minolta
Konica Minolta Business Solutions is een dochteronderneming van Konica Minolta Business Technologies, Inc., Tokio, Japan. De onderneming levert diensten en verdeelt producten, systemen en oplossingen die aan alle voorwaarden van printen op kantoor- en in de productie voldoen over de volledige levenscyclus van documenten. Hun productengamma gaat van kleur en monochroom multifunctionele en productieve printsystemen, laserprinters en multifunctionele apparaten tot moderne software die apparaten naadloos in werkprocessen en IT-omgevingen integreert. Het Managed Print Services concept, genoemd Optimized Print Services™(OPS) bij Konica Minolta, is een unieke totaaloplossing waarbij bedrijven één allesomvattende factuur betalen, geldt als toppunt van transparantie, eenvoud en flexibiliteit.

Case geschreven door Robin Beiler, Business Consultant